Colaborarea cu Glovo/ Foodpanda/ Tazz/Bringo. Află de ce ai nevoie
Acasă » Idei de afaceri » Colaborarea cu Glovo/ Foodpanda/ Tazz/Bringo. Află de ce ai nevoie

Colaborarea cu Glovo/ Foodpanda/ Tazz/Bringo. Află de ce ai nevoie

Te tentează antreprenoriatul dar nu ești încă pregătit să devii antreprenor full-time? O idee de business poate fi colaborarea cu Glovo/ Foodpanda/ Tazz/Bringo/Bolt food. Află de ce ai nevoie.

Idei de afaceri cu profit garantat – Colaborarea cu Glovo/ Foodpanda/ Tazz/Bringo /Bolt food

Deși multe domenii au înregistrat pierderi financiare în ultimii doi ani, pentru piața de livrări la domiciliu retailul alimentar a fost un real succes. Anii 2020 și 2021 au fost ca o trambulină pentru cei cinci jucători de profil: Glovo, Foodpanda, Tazz, Bringo, Bolt food. Toate cele cinci platforme au avut o creștere accelerată a comenzilor, motiv pentru care a crescut și nevoia acestora de noi colaborări cu livratori și curieri.

Criza sanitară a dus astfel la apariția unui segment de piață sigur și profitabil, pentru

  1. cei care vor să-și rotunjească veniturile,
  2. dar și pentru aspiranții la antreprenoriat care nu au încă o idee pe care să o poată transforma rapid într-un business.

Cum poți să devii livrator pentru Glovo, Foodpanda, Tazz, Bringo sau Bolt food?

  1. Dacă vrei să fii independent, îți trebuie o formă juridică. Află care sunt diferențele dintre SRL și PFA și vezi ce ți se potrivește. Pentru colaborare:
    • poți înființa o firmă cu domeniu de activitate curierat
    • sau poți să folosești o firmă existentă.
  2. Poți căuta firme care au deja contract de prestări servicii cu una sau mai multe platforme și poți încheia un contract cu aceștia. Trebuie să ai în vedere că veniturile pot fi mai mici, dar și responsabilitatea este pe măsură.

Important! Pentru a deveni livrator independent pentru una sau mai multe platforme, ai nevoie și de un mijloc de transport:

  • bicicletă
  • scuter
  • mașină

Ce cod CAEN alegi pentru a deveni colaborator Glovo, Foodpanda, Tazz, Bringo sau Bolt food?

Dacă ai deja o firmă, trebuie doar să te asiguri că în actul constitutiv se regăsește clasa CAEN 5320 – Alte activități poștale și de curier, și neapărat trebuie autorizată.

În caz contrar, trebuie să înființezi un SRL sau PFA, în funcție de nevoile și obiectivele tale. Iată ce trebuie să știi la înființarea firmei:

  1. va trebui să autorizezi clasa CAEN 5320 pentru a desfășura activitatea de curierat
  2. va trebui să stabilești sediul social fie la tine acasă, fie într-un alt imobil
  3. vei specifica faptul că activitatea se va desfășura în afara sediului (la terți)

De reținut:

  1. Nu sunt necesare autorizații/avize de funcționare suplimentare
  2. Îți poți înregistra pe firmă scuterul/mașina folosită pentru livrări și astfel îți poți deduce cheltuielile de întreținere și carburantul folosit.
  3. Dacă alegi varianta SRL vei avea nevoie și de un contabil. Află cum poți beneficia de servicii de contabilitate online prin intermediul platformei StartCo.

Ce trebuie să faci după înființare?

După ce ai finalizat procesul de înființare nu-ți rămâne decât să semnezi parteneriatele cu oricare din cele cinci platforme sau chiar cu toate. Învață să devii antreprenor!

Articole similare