Aplicația în care dai startul companiei tale

Înființează un SRL online, dintr-o aplicație inteligentă și ușor de folosit. De oriunde ai fi, fără dosar cu șină, drumuri la instituții și bătăi de cap.

Start La Înființare Peste 8000 de clienți mulțumiți

Ce spun cei care folosesc StartCo

Simplu și Rapid

Ce primești la Înființare SRL

Configurare Firmă: îți setezi firma cum vrei tu direct din aplicație (asociați, activități, sedii, etc.)

Documente Complete: inclusiv contract de comodat sau închiriere pentru sediu; inclusiv rezervare de nume

OPȚIONAL găzduirea sediului social cu doar 600 lei/an. Locații în București (toate sectoarele) și în majoritatea județelor din țară.

Suport dedicat de la specialiștii StartCo pe tot parcursul înființării

Depunerea Documentelor: transmitem documentele la Registrul Comerțului pentru tine

Comunicare cu Registrul: ținem legătura pe tot parcursul înființării și le răspundem noi la solicitări

BONUS Ghidul StartCo “Ce fac după înființare”

Satisfacție Garantată cu Banii Înapoi: dacă ești nemulțumit de colaborarea cu noi, îți dăm banii înapoi

600 Lei

+128 Lei taxe Registru

100% Online

Cum funcționează:

  • 1. Intri în aplicația StartCo (nu ai nevoie de cont de utilizator)
  • 2. Îți configurezi firma în 10 minute și încarci poze după câteva documente
  • 3. Semnezi actele de înființare direct în aplicație
    (nu ai nevoie de semnătură electronică)
  • Gata. În câteva zile firma este înființată. Îți trimitem actele oficiale pe email și te poți apuca de treabă.

Când alegi să-ți începi firma cu StartCo ai numai de câștigat

Mai mult timp Înființezi firma în doar 10 minute în loc să pierzi ore și zile întregi la instituții sau trimițând acte pe email.
Bani economisiți La StartCo ai cost fix de înființare, indiferent de numărul de asociați, coduri CAEN autorizate, puncte de lucru, etc.
Libertate Ești liber de birocrație și liber să-ți înființezi firma la orice oră și de oriunde te-ai afla. Chiar și din străinătate.
Peace of Mind Nu interacționezi cu instituțiile. Dacă apar probleme sau solicitări în plus, discutăm noi cu Registrul.
Siguranță Cu o experiență de peste 5 ani și peste 10.000 de clienți mulțumiți, știi sigur că îți înființezi firma așa cum trebuie, fără greșeli.

Ce trebuie să știi despre înființarea unui SRL:

Ce e bine să știi înainte

Orice SRL trebuie să aibă un sediu social. Sediul social este adresa oficială a SRL-ului și poate fi stabilit:

· într-o locuință (proprie sau a altcuiva)
· într-un spațiu închiriat sau pentru care ți se acordă drept de folosință cu titlu gratuit
· la cabinetul unui avocat, cu care vei încheia un contract de asistență juridică pentru o perioadă de maxim 1 an

· Odată ce ai stabilit unde va fi sediul social, va fi necesar să închei un Contract de închiriere (dacă vei plăti o sumă de bani pentru a folosi spațiul) sau un Contract de Comodat (dacă vei putea folosi spațiul respectiv gratuit) între proprietarul spațiului și SRL-ul tău.

· Chiar dacă proprietarul spațiului ești tu, va fi necesar să închei un Contract de Comodat între tine și SRL. Acest document se generează direct din aplicația StartCo însă este bine să știi cum funcționează aceste lucruri de la început, astfel încât să iei cea mai bună decizie cu privire la locația în care vei stabili sediul social al SRL-ului.

· Dacă nu ai unde să stabilești sediul, te putem ajuta cu găzduirea sediului social în una din locațiile noastre cu doar 600 de lei/an. Găzduirea sediului presupune faptul că primești dreptul de a-ți stabili sediul în locația respectivă, fără să poți utiliza spațiul pentru desfășurarea activității.

Un SRL nou-înființat poate fi plătitor sau neplătitor de TVA.

· La înființare, poți alege dacă firma să fie plătitoare sau neplătitoare de TVA. Cât timp firma nu depășește plafonul de 300.000 de lei vânzări anuale, poți rămâne neplătitor de TVA. Atunci când depășești plafonul de 300.000 de lei, este obligatoriu ca firma ta să devină plătitoare de TVA. De asemenea, poți opta pentru a deveni plătitor de TVA prin opțiune, înainte de atingerea plafonului de 300.000 de lei.

Pentru toate activitățile economice pe care vrei să le desfășori cu SRL-ul tău, trebuie să autorizezi la Registrul Comerțului codurile CAEN aferente.

· În funcție de locul unde se va desfășura activitatea, codurile CAEN pot fi autorizate la sediul social, la un punct de lucru sau la terți (dacă vei desfășura activitățile în alte locații, spre exemplu de la sediile clienților tăi, remote, de pe teren, etc.). Acest aspect îl vei discuta mai pe larg cu consultantul tău StartCo.

Orice SRL trebuie să aibă un capital social.

· Valoarea minimă a capitalului social este de 1 RON per asociat. Astfel, pentru un SRL cu un singur asociat capitalul social minim este de 1 RON, pentru un SRL cu doi asociați, capitalul minim este de 2 RON, și așa mai departe.

· Capitalul social nu se mai depune la bancă înainte de înființarea firmei ci după înființare, odată cu deschiderea unui cont curent bancar în numele firmei.

· Chiar dacă valoarea minimă a capitalului este de 1 RON, îți recomandăm să alegi o valoare de cel puțin 200 de RON. Astfel, firma va beneficia de mai multă credibilitate în relația cu partenerii săi.

· Capitalul social poate fi folosit în activitatea curentă a firmei. Mai multe informații despre cum poți folosi capitalul social găsești aici.

Actele de care ai nevoie pentru înființare

Pentru înființarea unui SRL ai nevoie doar de două acte:

1. Copie după actul de identitate

2. Document care atestă dreptul de proprietate asupra spațiului cu destinație sediu social. (de exemplu, titlu de proprietate/ certificat de moștenitor/ Extras de Carte Funciară, etc.)

Dacă optezi pentru găzduirea sediului social în una din locațiile noastre, atunci ai nevoie doar de copia actului de identitate.

Costurile de înființare SRL

1. Onorariul StartCo – 600 lei pentru intreaga procedura de înființare SRL
(documente complete, inclusiv declarațiile pe proprie răspundere, specimenul de semnătură și împuternicirea avocațială pentru depunerea dosarului, depunere cerere si suport pe tot parcursul procesului)

2. Taxele percepute de Registrul Comerțului – 128 lei pentru publicarea în Monitorul Oficial.

3. Găzduirea sediului social pentru 1 an de zile (dacă ai optat pentru această variantă) - 600 lei

Ce va trebui să faci după înființare

1. Să deschizi un cont bancar al firmei – toate firmele din România au obligația de a avea un cont curent la o bancă. Imediat ce intri în posesia actelor de înmatriculare de la Registrul Comerțului, trebuie să mergi cu ele la orice bancă dorești și să deschizi un cont pe numele firmei. Tot acum va trebui să depui în contul firmei suma reprezentând valoarea capitalului social declarat la înființare (din noiembrie 2020, valoarea minimă a capitalului social este de 1 leu).

2. Să îți găsești un contabil – contabilitatea unui SRL este destul de complexă, ai obligația depunerii la timp a declarațiilor fiscale, motiv pentru care va trebui să colaborezi cu un contabil care să țină evidența contabilă, să depună declarațiile la ANAF, și care să te îndrume atunci când ai nelămuriri.

3. Să îți iei Registrul Unic de Control de la ANAF (cost 30 de lei) – acest registru este necesar pentru ca un control să poată fi efectuat. Este bine să îl iei de la ANAF în 30 de zile după înființarea SRL-ului.

4. Să obții acces în SPV ANAF – accesul în SPV (spațiul privat virtual) este obligatoriu pentru toate firmele și este locul de unde vei putea să trimiți facturile în e-Factura, să depui declarații, să primești documente fiscale oficiale și să comunici cu ANAF. Ca să primești acces pe firma ta, trebuie să te înregistrezi cu semnătură electronică calificată.

5. Să îți alegi un program de facturare integrat cu e-Factura – există mai multe soluții pe piață, iar dacă vei alege să ții contabilitatea online cu StartCo, primești acces gratuit la programul nostru de facturare. Un program de facturare te va ajuta să emiți facturi într-un mod simplu și rapid și să le trimiți automat în sistemul e-Factura, fără să fii nevoit să le încarci manual.

6. Să obții un cod special (intracomunitar) de TVA – dacă știi sau preconizezi că vei lucra cu firme din UE sau că vei achiziționa servicii din UE. Poți obține codul de TVA intracomunitar prin intermediul contabilului tău.

StartCo

antreprenori

Acum poți să te concentrezi pe ce e cu adevărat important. Pe ce știi să faci mai bine. Pe afacerea ta. StartCo există pentru antreprenori. Am redus birocrația la câțiva pași ușor de urmat. StartCo îi susține pe antreprenori. Am tradus legislația în limbaj uman. Am eliminat deplasările la instituții și statul la cozi.

Suntem aici pentru tine!

Ai întrebări sau vrei să ceri sfatul unui specialist? Îți oferim consultanță și suport telefonic, pe email și prin chat oricând ai nevoie de ajutor.

Apelează-ne la 0371 700 410, scrie-ne la adresa contact@startco.ro sau completează formularul de contact și te sunăm noi.

Satisfacția clienților noștri este cea mai importantă.

Dacă ești nemulțumit de colaborarea cu noi, poți renunța, fără nicio consecință și îți dăm banii înapoi.