De ce nu poți deschide cont curent la Revolut?
Acasă » Contabilitate & legislație pe limba ta » Poți deschide cont curent pe firmă la Revolut?
|

Poți deschide cont curent pe firmă la Revolut?

În ultimii ani, Revolut s-a impus pe piața bancară din România, oferind o alternativă digitală care te ajută să îți controlezi mai bine banii. În plus, ca urmare a obținerii licenței bancare în Europa și a parteneriatului cu Libra Bank în România, Revolut este acum o alegere avantajoasă pentru deschiderea unui cont bancar pe firmă. Află mai multe despre cum poți deschide un cont pe firmă la Revolut și când poate fi Revolut o soluție optimă pentru business-ul tău.

Ce este Revolut Business?

Revolut Business este o soluție inovatoare, alternativă la contul bancar tradițional, fiind o soluție convenabilă dedicată persoanelor juridice. Încă de la intrarea pe piață scopul Revolut Business a fost acela de a simplifica operațiunile bancare și de a oferi astfel antreprenorilor și freelancerilor o alternativă la băncile tradiționale.

Prin ce se diferențiază Revolut Business?

Revolut Business iese în evidență prin faptul că e o alternativă foarte accesibilă și user-friendly comparativ cu o bancă clasică. E 100% online și vine la pachet cu o mulțime de beneficii care îți pot duce afacerea la următorul nivel, fie că vrei să crești local sau să te extinzi global.

Cine poate deschide un cont Revolut Business?

Revolut Business este disponibil în prezent pentru companii și comercianți individuali înregistrați și cu o prezență fizică în următoarele țări și teritorii: Marea Britanie, Spațiul Economic European (SEE), Elveția, SUA, Australia. Așadar, dacă ai o firmă sau vrei să înființezi un SRL sau un PFA în România, îți poți deschide foarte ușor un cont Revolut Business.

De ce ai nevoie? De o formă juridică eligibilă:

  • Societate cu răspundere limitată (SRL)
  • Societate cu răspundere limitată debutant (SRL-D)
  • Persoană fizică autorizată (PFA)
  • Întreprindere Individuală
  • Societate civilă profesională de avocați
  • Societate în comandită pe acțiuni
  • Societate în comandită simplă
  • Societate pe acțiuni
  • Societate profesională de avocați cu răspundere limitată
  • Societate în nume colectiv.

Ce trebuie să fac ca să deschid un cont Revolut Business?

Deschiderea unui cont Revolut Business este similară cu deschiderea unui cont personal Revolut. Procesul este 100% online și implică următorii pași:

  1. Completezi câteva informații despre firmă.
  2. Încarci actele de înființare de la Registrul Comerțului
  3. Faci verificarea identității.

Toate acestea durează aproximativ 10 minute.

Dacă îți deschizi contul Revolut prin aplicația StartCo ai un bonus: primești un consultant dedicat care te ajută să deschizi contul mai repede. Plus, dacă alegi un abonament plătit, ai prima lună gratis 🎁.

Cum sunt protejați banii tăi?Este Revolut o bancă?

Revolut Business nu este o bancă tradițională dar asta nu înseamnă că banii tăi nu pot circula și nu pot fi depozitați cu încredere în contul Revolut Business, fiind protejați 100%. Finanțele afacerii tale sunt în siguranță deoarece Revolut Business este o bancă în unele regiuni, inclusiv în SEE (Spațiul Economic European), din care face parte și România. 

Cum sunt protejați banii afacerii tale?

Revolut Bank UAB deține o licență bancară completă în Lituania. Prin urmare, în calitate de bancă reglementată, banii tăi sunt protejați de compania de stat lituaniană de asigurare a investițiilor și depozitelor.

La ce te ajută un cont Revolut Business?

Contul Revolut Business este ideal mai ales pentru cei care au o prezență internațională sau care colaborează cu parteneri din diferite țări, dar totodată este util și antreprenorilor sau freelancerilor care își desfășoară afacerea local. 

Iată care sunt principalele funcționalități de care se pot bucura afacerile:

  1. Poți avea conturi în mai multe monede
  2. Faci și accepți plăți în peste 25 de monede
  3. Poți avea mai multe carduri fizice și virtuale pentru tine și echipa ta
  4. Transferi bani internațional rapid, sigur și la costuri reduse
  5. Schimbi bani la curs valutar preferențial, fără taxe ascunse
  6. Faci chiar și retrageri de la bancomat
  7. Deschizi contul în mai puțin de 24 de ore, 100% online
  8. Ai acces în banking pe web și prin aplicație mobilă
  9. Beneficiezi de suport online 24/7

Dacă am un cont Revolut Business, mai am nevoie de un cont la bancă?

Revolut Business este o soluție perfectă pentru business-urile care se desfășoară internațional. Funcționalitățile sale sunt atât de atrăgătoare și promițătoare încât pot înlocui în mare parte un cont bancar tradițional.

Totuși, Revolut Business are și câteva dezavantaje de care este bine să ții cont:

  1. nu poți accesa un împrumut bancar sau o linie de credit
  2. nu poți să câștigi dobândă din depozite

Mai mult, dacă partenerii tăi sunt în mare parte din România și plățile se fac preponderent în lei, un cont Revolut Business poate fi doar o soluție complementară.

Astfel, în funcție de nevoile afacerii tale, este de preferat să ai simultan un cont Revolut business și unul tradițional. Revolut poate fi folosit fie ca  un cont principal, fie ca o soluție complementară.

Long story short

Revolut Business este super util pentru cei care au clienți din afară, fac plăți în mai multe monede (cum ar fi abonamente în euro, dolari etc.) sau fac transferuri de bani și schimburi valutare frecvente.

Este util și pentru plățile în lei pentru că este super simplu de folosit, rapid, cu o interfață prietenoasă și îți poți administra ușor contul. E la fel ca Revolutul personal, doar că pentru afacerea ta.

Articole similare