afaceri în industria animalelor de companie
Acasă » Idei de afaceri » Oportunități de afaceri în industria animalelor de companie

Oportunități de afaceri în industria animalelor de companie

Iubești antreprenoriatul, dar totodată prietenii patrupezi? O idee foarte bună ar fi să îmbini cele două pasiuni într-un business profitabil – o afacere destinată animalelor de companie. De la mâncare la jucării pentru animale de companie și chiar până la hoteluri și spa-uri de lux pentru animale, poți face bani ușor. Iată care sunt cele mai bune oportunități de afaceri în industria animalelor de companie.

Evoluția industriei animalelor de companie

Animalele de companie sunt o parte importantă a vieții multor oameni, deoarece acestea oferă companie, dragoste necondiționată și puțină culoare în viața oricărui posesor. 

Industria animalelor de companie nu este atractivă doar pentru comercianți care vând produse cu amănuntul, ci și pentru companiile de servicii. În plus, în ultimii ani a existat o creștere semnificativă a pieței, atât în România, cât și la nivel internațional. Acest lucru a dus la apariția oportunităților diverse de business în industria animalelor de companie. Acestea trebuie hrănite, plimbate, distrate, îngrijite și îmbrăcate, iar proprietarii de animale de companie continuă să cheltuiască bani pentru ele.

Care sunt avantajele unei astfel de afaceri?

Una dintre industriile de succes în care te poți lansa relativ fără emoția eșecului este industria animalelor de companie. Iată câteva motive pentru care acest domeniu este ofertant și cu adevărat avantajos:

  1. este rezistent la recesiune 
  2. este previzibil
  3. nu este o afacere sezonieră
  4. are marje bune
  5. este o piață în continuă creștere
  6. există o mare cerere pe piață (datorită numărului ridicat de proprietari de animale)
  7. oamenii nu vor înceta niciodată să-și îngrijească și să-și răsfețe animalele de companie

Oportunități de afaceri în industria animalelor de companie

Oportunitățile de afaceri cu animale de companie sunt în plină expansiune! Ca antreprenor, poți lua în considerare să începi o afacere de la zero, să investești într-o afacere deja în creștere, sau să cumperi o franciză.

Totuși, indiferent de modelul de afaceri pentru animale de companie pe care îl alegi, trebuie să știi că este o industrie în continuă creștere. Poți îmbina mai multe idei de afaceri într-un singur business sau poți rămâne pe o singură direcție, profitul va fi oricum garantat.

Ce idei/modele de business există?

Oamenii tind să-și vadă animalele de companie ca pe o extensie a familiei lor și din acest motiv, consideră sănătatea și îngrijirea lor o prioritate. Iată ce idei de afaceri există în funcție de direcția în care vrei să mergi: produse sau servicii.

Oportunități de afaceri cu produse pentru animalele de companie

  1. Magazine de animale de companie și vânzare cu amănuntul

Deși, din păcate, este adevărat că multe animale trăiesc pe străzi, nu de puține ori cei care își doresc un animăluț se duc să-l cumpere de la un magazin specializat. 

Cum poți avea un magazin complet?

  • poți vinde animăluțe
  • dar și tot felul de accesorii
  • hrană pentru animale de companie
  • jucării 
  • îmbrăcăminte
  1. Producător/Magazin de articole pentru animale de companie

Poți oferi produse handmade, care vor fi mult mai apreciate în primul rând de cei care te ajută să îți crești veniturile – posesorii de animale de companie. 

Poți produce și comercializa:

  • jucării pentru animale de companie
  • îmbrăcăminte pentru animale de companie sau bandane
  • mobilier
  • produse cosmetice pentru animale de companie
  • produse de sănătate orală pentru animale de companie
  1. Producător/Distribuitor de hrană pentru animale de companie

Proprietarii de animale de companie caută din ce în ce mai mult alimente cât mai sănătoase pentru animalele lor de companie, care să ofere cea mai mare valoare nutritivă posibilă. Cu o astfel de afacere, poți economisi costurile deoarece îți poți desfășura activitatea complet online și/sau prin retaileri consacrați.

  1. Restaurant/Cafenea/Berărie/Bar pentru câini

Câinele este cel mai bun prieten al omului? Atunci de ce să nu îl poți lua cu tine și la un restaurant, bar, cafenea sau restaurant? În plus, pentru cei care nu au un animal al lor sau care doresc doar să se amestece cu alte animale de companie, un astfel de loc este mediul perfect pentru a se bucura de compania animalelor în timp ce iau o băutură sau o gustare.

Oportunități de afaceri cu servicii pentru animalele de companie

  1. Medic veterinar

Ești un medic veterinar calificat? Atunci înființarea propriei clinici ar putea fi o modalitate excelentă de a-ți începe propria afacere cu animale de companie. Acest lucru nu numai că îți va oferi posibilitatea de a ajuta animalele bolnave și rănite, dar poți crea un adevărat hub de servicii (și produse) pentru animale. Ce poți să oferi în clinica veterinară?

  • controale regulate
  • vaccinări 
  • intervenții chirurgicale
  • servicii de îngrijire și cosmetizare
  • hrană, recompense, jucării și accesorii
  • vitamine și suplimente pentru animale de companie
  • poți salva de pe străzi animăluțe pe care să le însănătoșești și să le dai spre adopție
  • servicii de telesănătate (telemedicină) pentru animale de companie

Vei avea nevoie în primul rând de o acreditare pentru clinică și licență de medic veterinar, dar și de alte autorizații, precum și de echipamentele necesare. Investiția s-ar putea ridica la o sumă mare, dar satisfacția atât emoțională cât și financiară merită.

  1. Salon pentru animale de companie

Asemenea unor copii, micuții prieteni blănoși se bucură de atingeri și mângâieri. Din acest motiv, un salon destinat animalelor de companie ar putea fi un business profitabil. Iată ce servicii poți oferi:

  • tăierea unghiilor 
  • curățarea urechilor și spălat
  • tuns 
  • masaj cu aromaterapie

Vei avea nevoie de echipament adecvat, cum ar fi instrumente de îngrijire și prosoape, dar nu sunt necesare licențe sau calificări, astfel încât aceasta poate fi o afacere ușor de realizat.

  1. Îngrijitor de câini

O afacere de plimbare canină? De ce nu. Dacă îți place să faci plimbări lungi și să te joci cu animalele, atunci începerea unei afaceri de plimbări cu câini ar putea fi alegerea ideală. 

De ce ai nevoie?

  • este important să verifici care sunt reglementările legale cu privire la acest tip de serviciu
  • să deții o asigurare în cazul oricăror accidente care pot apărea în timp ce plimbi câinele altcuiva.
  1. Adăpost/loc de joacă pentru animale de companie

Un adăpost destinat animalelor de companie este o afacere în primul rând de suflet, și apoi pentru profit. Poți crea parteneriate cu clinici veterinare, producători de hrană și articole pentru animalele de companie, astfel încât să ajuți animăluțele care trăiesc pe străzi. 

Pentru a avea o sursă de venit care să susțină într-o măsură afacerea, poți crea un loc de joacă pentru animale de companie, care poate include medii interioare sau exterioare sau o combinație. Astfel, oferi proprietarilor un spațiu pentru a-și aduce animalele de companie la joacă și totodată obții bani pentru animalele fără stăpân.

  1. Kinetoterapeut pentru animale de companie

Există diverse motive pentru care animalele de companie pot avea nevoie de fizioterapie/kinetoterapie. Poți face un business profitabil!

  1. Hotel pentru animale de companie

Mulți oameni adoră să-și ia animalele de companie cu ei în vacanță, dar de cele mai multe ori este dificilă găsirea de cazare care să permită prezența lor. Pentru ca animăluțul să nu rămână singur și lipsit de iubire și atenție, poți oferi un serviciu valoros iubitorilor de animale de companie din localitate dacă deschizi un hotel în care își pot lăsa animalele pe perioada vacanței.

Cu ceva experiență de lucru în industria de îngrijire a animalelor, precum și o licență și asigurare pentru a opera afacerea, animalele vor primi răsfățul de care au nevoie pe perioada absenței posesorilor.

  1. Dresor de câini de serviciu sau antrenor de animale

Pentru a deveni antrenor/dresor de animale va trebui să ai o anumită experiență în lucrul cu animalele, obținută fie prin voluntariat, fie lucrând la un adăpost sau o organizație de salvare. 

  1. Funeralii și pompe funebre

Deși trist, moartea nu uită nici de animăluțe. Dacă vrei să începi o afacere unică și totodată din dragoste pentru animale de companie, atunci alegerea corectă este o firmă de pompe funebre și funeralii pentru acestea. Le poți oferi posesorilor 

  • servicii complete de înmormântare pentru animăluț
  • flori
  • un loc într-un cimitir pentru animale
  • serviciile oferite de crematoriu.
  1. Fotograf pentru animale de companie

Ești fotograf profesionist? Îți poți diversifica portofoliul adăugând pe lista de servicii și fotografii cu prietenii necuvântători. Este o afacere profitabilă pentru că va exista întotdeauna o cerere ridicată pentru fotografii profesionale cu animale de companie, atât din partea posesorilor, cât și a afacerilor destinate animalelor de companie care doresc să se promoveze.

  1. Taxi pentru animale de companie

Ți s-a întâmplat vreodată să ți se refuze transportul cu un taxi/Bolt/Uber sau alte servicii de transport public pe motiv că aveai cu tine un animal de companie? Iată o oportunitate de business unică: servicii de taxi pentru animale de companie. 

Cui îi este dedicată?

  • posesorilor care trebuie să se deplaseze într-o locație și au cu ei animalul de companie
  • animalelor de companie care merg la medicul veterinar sau pentru îngrijire

Alte oportunități de afaceri pentru animale de companie

Aplicația pentru animale

Te pricepi la tehnologie? Creează o platformă/aplicație destinată posesorilor de animale Ce poți să oferi? Aplicația poate răspunde la o multitudine de cerințe ale consumatorilor, cum ar fi 

  1. găsirea de servicii de îngrijire a câinilor
  2. localizarea de parcuri pentru câini din apropiere 
  3. restaurante care acceptă animale de companie 
  4. animale compatibile pentru întâlniri de joacă
  5. clinici veterinare
  6. magazine specializate cu produse pentru animale de companie etc.

Ce idei sunt cele mai profitabile?

Proprietarii de animale de companie sunt foarte dedicați prietenilor necuvântători și cheltuie deseori într-un mod poate irațional, dar avantajos pentru cei cu un business în acest sector. De regulă, mai puțin de două treimi din costuri sunt reprezentate de vizite la veterinar și hrană, restul de două treimi fiind încadrate ca venituri pentru afacerile care vând accesorii, jucării, haine sau alte produse și servicii destinate animalelor de companie.

Fiecare model de afaceri din industria animalelor de companie este profitabil. De la afacerile de creștere a animalelor de companie, până la cele cu produse și servicii pentru prietenii blănoși, riscurile sunt scăzute, iar profiturile continuă să crească. 

După cum poți vedea, există multe idei diferite de afaceri pentru animale de companie care te pot ajuta să devii un antreprenor de succes. Așadar, cu abilitățile necesare de antreprenoriat poți transforma o oportunitate într-o afacere de succes. Dacă adaugi și  pasiunea pentru animale, vei avea o modalitate excelentă de a face bani din ceea ce îți place.

Articole similare