Tool-uri pentru o afacere digitală fără să scrii cod
Acasă » Viața de antreprenor » Tool-uri care te ajută să construiești o afacere digitală fără să scrii cod

Tool-uri care te ajută să construiești o afacere digitală fără să scrii cod

Vrei să îți faci un site, un magazin online sau poate o aplicație, dar nu știi programare și nici nu ai resurse suficiente pentru a angaja programatori? Platformele no-code reprezintă soluția modernă a oricărui antreprenor sau freelancer care își dorește o afacere digitală, cu minim de efort. În acest articol vei regăsi informații despre tool-uri care te ajută să construiești o afacere digitală fără să scrii cod, care sunt beneficiile reale, la ce platforme no-code poți apela și mai ales pentru ce tipuri de servicii.

Ce sunt tool-urile no-code și cum te pot ajuta?

Deși piața de IT este mare, de multe ori poate fi greu să găsești un profesionist liber, sau poate fi prea scump pentru bugetul disponibil. Astfel, pentru a pune bazele unui business digital fără să scrii cod poți oricând să apelezi la platformele de dezvoltare no-code.

Ce sunt tool-urile no-code? 

Pornind de la utilitatea lor, le putem defini ca fiind un instrument modern de realizare într-o manieră cât mai productivă și mai facilă a aplicațiilor web sau mobile personalizate. 

Cum te pot ajuta platformele no-code? 

Programarea este un limbaj greu pentru majoritatea antreprenorilor și freelancerilor, și totodată, nu tocmai accesibil din punct de vedere financiar atunci când vrei să contractezi specialiștii necesari proiectului dorit. De aceea, platformele no-code te pot ajuta să îți transformi singur viziunea într-un produs/afacere digitală, într-un timp relativ scurt, și cel mai important, fără necesitatea de a scrie codul rând cu rând.

Astfel, datorită componentelor de User Interface precum drag-and-drop aceste tool-uri te ajută să construiești și chiar să testezi aplicații, fără să ai cunoștințe despre limbajele tradiționale de programare. 

Avantajele dezvoltării no-code

Dacă încă nu te-ai decis cât de benefică poate fi utilizarea instrumentelor de dezvoltare fără cod, atunci iată o serie de beneficii pe care tool-urile no-code le oferă afacerii tale:

  1. dezvoltarea rapidă de aplicații sau alte produse digitale
  2. productivitatea ridicată
  3. costurile reduse 
  4. folosirea optimă a resurselor companiei
  5. ușurința de a face actualizări
  6. securitate asigurată

Exemple de tool-uri no-code foarte utile oricărui startup

De regulă, aceste platforme no-code sunt utile în special 

  • afacerilor la început de drum, care încă nu au capacitate de autofinanțare 
  • sau firmelor care întâmpină dificultăți financiare și care doresc să se redreseze prin lansarea unui nou produs digital sau a unei noi direcții.

Dacă te gândești să înființezi o firmă și ai nevoie de un website, sau vrei să dezvolți un produs digital, te poți folosi de următoarele tool-uri no-code foarte utile oricărui startup pentru:

Construcția unui website

Este interesant să ai un website personalizat și customizat special pe nevoile și viziunea ta, dar asta poate să însemne costuri mari, pe care un startup nu le poate suporta. Pentru a construi un website ușor, rapid și într-o manieră adecvată viziunii tale, poți folosi Webflow, Wix sau WordPress

Construcția de aplicații

Nu trebuie să fii neapărat programator pentru a construi o aplicație. Poți oricând să o realizezi folosind Bravo sau Bubble. Funcționalitate completă, fără nicio cunoștință de HTML sau CSS, poți să realizezi astfel aplicații interactive, multi-utilizator, adaptate pentru browsere web desktop și mobile deopotrivă. 

Automatizarea serviciului de suport digital

Digitalizarea avansează mult către zona de suport clienți unde tot mai mult se simte nevoia unei optimizări din punct de vedere financiar. Astfel, dacă vrei să reduci costurile poți oricând să înlocuiești serviciul de call-center/suport clienți cu Landbot sau Chatbot.

Automatizări, integrări de aplicații și creare de workflow-uri 

Contracte, introducerea datelor, fluxul de clienți potențiali, comunicarea vânzărilor, liste de activități, actualizări ale echipei sau postări pe rețelele sociale, cu Zapier le poți automatiza rapid și eficient.

Generarea de imagini și videoclipuri pentru social media

Prezența în online este vitală oricărei afaceri, dar de multe ori poate fi prea costisitor pentru un startup să angajeze personal specializat. Cum îți poți crește rețelele sociale fără o investiție semnificativă? Bannerbear te ajută să generezi automat imagini și videoclipuri pentru rețelele sociale, precum și bannere pentru ecommerce.

Alte tool-uri no-code utile sunt:

  • Makerpad – un compendiu de resurse și materiale pentru cei care vor să construiască un produs/serviciu digital fără sa scrie cod
  • Gumroad – pentru a vinde produse digitale 
  • WooCommerce Marketplace – pentru un magazin online optimizat în WordPress.
  • Shopify este un alt instrument prin care poți începe un magazin online, cu toate funcționalitățile necesare. 

Tool-urile no-code îți oferă posibilitatea să construiești produse și experiențe digitale care în mod normal ar fi foarte costisitoare și dificil de realizat, cu efort și investiție minime. Dacă știi să le folosești corect, ele îți pot aduce un avantaj competitiv imens.

Articole similare