Top resurse gratuite pentru antreprenori
Acasă » Dezvoltă-ți afacerea » Top resurse gratuite pentru antreprenori
| | |

Top resurse gratuite pentru antreprenori

Indiferent de tipul de afacere, mărimea firmei sau domeniul de activitate, ai nevoie de resursele necesare pentru dezvoltarea și ulterior extinderea business-ului. Cum lichiditățile sunt deseori o problemă, mai ales în cazul firmelor mici sau celor nou înființate, este util să știi că există și opțiuni gratuite. Iată un top resurse gratuite pentru antreprenori și freelanceri deopotrivă, care să te ajute în afacerea ta.

Resurse gratuite pentru prezentarea afacerii

Dacă vrei să înființezi o afacere sau ai deja o firmă trebuie să știi că unul dintre punctele forte ale unui business este modul în care se prezintă. De ce ai nevoie?

Logo-ul unei firme trebuie să fie reprezentarea grafică a afacerii tale, să spună clientului o poveste despre tine, despre serviciile/produsele tale. De regulă, un logo poate să coste între 300 și 1.000 de euro, în funcție de complexitate, dar dacă nu ai încă resursele necesare poți să apelezi la un tool online. De exemplu, Looka este un generator de logo-uri care combină preferințele tale de design cu inteligența artificială pentru a crea logo-ul dorit. 

Website

Pasul următor este crearea unui website de prezentare a serviciilor/produselor tale. Dacă vrei să nu investești mult capital de la început, poți folosi carrd.co. Cardd îți construiește un website de o singură pagina pentru a testa o idee de business/campanie, etc. Simplu, receptiv și mai ales complet gratuit, Cardd îți pune la dispoziție o varietate de template-uri din care poți alege ce ți se potrivește.

De asemenea, alte opțiuni pentru site-uri gratuite se pot găsi pe platformele Google Sites sau WordPress, dar aici ai nevoie de cineva pentru realizarea conținutului.

Social media

Prezența online este deja foarte importantă, astfel încât, indiferent de business-ul pe care îl deții sau firma pe care vrei să o înființezi, ai neapărat nevoie de marketing online. Pentru asta, trebuie să începi cu crearea conturilor de social media și desigur, popularea acestora cu conținut. 

Cum faci asta gratuit? Platforma canva.com oferă o serie gratuită de template-uri pe care le poți personaliza în funcție de afacerea ta.  

Resurse gratuite pentru contabilitate și facturare

Unul dintre aspectele de maximă importanță este cel financiar. Ai nevoie de un contabil care să te sfătuiască și care să-ți organizeze contabilitatea. De asemenea, trebuie să fii organizat cu privire la: 

1. Facturile emise

Pentru a ține o evidență a facturilor emise și a încasărilor, poți folosi un program de facturare. Un exemplu în acest sens este StartCo, un program gratuit de facturare online pentru antreprenori și freelanceri. Emiți oricâte facturi ai nevoie, oricând, cu un singur click și ai acces nelimitat. De ce StartCo? Pentru că 

  • este ușor de folosit
  • facturile au un design modern și aspect profesionist astfel încât să faci o impresie bună clienților tăi.
  • facturezi în ce monedă vrei
  • emiți și modifici facturi, pe care poți să le stornezi sau să le încasezi. Adaugi oricâte serii de facturi ai nevoie.
  • ai raport financiar inclus
  • ai acces nelimitat la programul de facturare, indiferent de câte facturi emiți.
  • și este accesibil de pe orice dispozitiv.

2. Sarcinile și obiectivele

Disciplina în afaceri este sinonimă cu succesul de cele mai multe ori. Trebuie să fii tu în primul rând foarte organizat, și să îți organizezi și afacerea pe toate segmentele. Pentru o bună planificare poți apela la soluții online de management și colaborare cu ajutorul cărora 

  • îți poți planifica pe termen scurt și lung sarcinile 
  • poți aloca sarcinile pentru fiecare membru al echipei
  • îi poți notifica pe cei care sunt responsabili pentru anumite proiecte

Cum poți fi mai organizat? Cu ajutorul unor aplicații precum 

  • Trello sau Asana, care îți oferă soluții pentru creșterea productivității și finalizării proiectelor cât mai eficient
  • sau zapier.com, care automatizează taskurile repetitive

Alte resurse gratuite utile pentru antreprenori

De asemenea, ai putea folosi pentru afacerea ta:

  • similarweb.com – pentru a monitoriza prezența online a competitorilor tăi și pentru a afla de unde le vine traficul, unde își fac reclamă, ce număr de vizitatori au, etc.
  • bubble.io – te ajută să creezi produse digitale fără să trebuiască să scrii cod
  • Open AI Dall.e2 – un generator de imagini bazat pe inteligență artificială

În ultimii ani, datorită digitalizării, au apărut tot mai multe resurse utile pentru antreprenori, care să contribuie la un start bun în afaceri, și ulterior la o dezvoltare eficientă și durabilă. Totuși, deși multe dintre acestea sunt gratuite, trebuie să reții că antreprenorul nu trebuie să se ocupe de toate sarcinile, ci mai degrabă să încerce să delege și să externalizeze cât mai multe task-uri, pentru a se putea concentra pe ceea ce contează.

Articole similare