Cod CAEN 1039
1039 - Prelucrarea şi conservarea fructelor şi legumelor n.c.a.
Această clasă include:
- fabricarea alimentelor care constau în principal din fructe sau legume- conservarea fructelor, nucilor sau legumelor (de exemplu: congelare, uscare, liofilizare, uscare prin radiații infraroșii, imersie în ulei sau oțet, conservare în borcane, presiune înaltă, temperatură înaltă)
- fabricarea produselor alimentare din fructe sau legume
- fabricarea gemurilor, marmeladelor și jeleurilor de masă
- decojirea, curățarea și prăjirea nucilor
- fabricarea alimentelor și pastelor din nuci
Această clasă include de asemenea:
- fabricarea alimentelor preparate perisabile din fructe și legume, de exemplu:• salate; salate mixte, ambalate
• legume curățate sau tăiate
• tofu (brânză de soia)
Această clasă exclude:
- fabricarea sucurilor de fructe și legume, vezi 1032- fabricarea făinii sau a măcinatului din legume leguminoase uscate, vezi 1061
- conservarea fructelor și nucilor în zahăr, vezi 1082
- fabricarea preparatelor din legume, vezi 1085
- fabricarea concentratelor artificiale, vezi 1089