Cod CAEN 1020

1020 - Prelucrarea şi conservarea peştelui, crustaceelor şi moluştelor

Această clasă include:

- pregătirea și conservarea peștelui, crustaceelor și moluștelor (de exemplu, congelare, congelare profundă, uscare, gătire, afumare, sărare, imersie în saramură, conservare)
- producția de produse din pește, crustacee și moluște: fileuri de pește, icre, caviar, substituente de caviar etc.
- producția de făină de pește pentru consum uman sau furaje pentru animale
- producția de mese și solubile din pește și alte animale acvatice necorespunzătoare pentru consumul uman

Această clasă include de asemenea:

- activitățile navelor de fabrică care nu se angajează în pescuit și doar în procesarea și conservarea peștelui
- procesarea algelor
- îndepărtarea capetelor de pește, eviscerarea și tăierea peștelui în bucăți, apoi congelarea

Această clasă exclude:

- procesarea și conservarea peștelui pe nave angajate în pescuit, vezi 0311
- procesarea balenelor pe uscat sau pe nave specializate, vezi 1011
- producția de uleiuri și grăsimi din pește și mamifere marine, vezi 1041
- fabricarea preparatelor congelate din pește, vezi 1085
- fabricarea supelor de pește, vezi 1089
Transformă-ți ideea într-o afacere

Simplu. Rapid. Digital

Începe Acum