Cod CAEN 1020
1020 - Prelucrarea şi conservarea peştelui, crustaceelor şi moluştelor
Această clasă include:
- pregătirea și conservarea peștelui, crustaceelor și moluștelor (de exemplu, congelare, congelare profundă, uscare, gătire, afumare, sărare, imersie în saramură, conservare)- producția de produse din pește, crustacee și moluște: fileuri de pește, icre, caviar, substituente de caviar etc.
- producția de făină de pește pentru consum uman sau furaje pentru animale
- producția de mese și solubile din pește și alte animale acvatice necorespunzătoare pentru consumul uman
Această clasă include de asemenea:
- activitățile navelor de fabrică care nu se angajează în pescuit și doar în procesarea și conservarea peștelui- procesarea algelor
- îndepărtarea capetelor de pește, eviscerarea și tăierea peștelui în bucăți, apoi congelarea
Această clasă exclude:
- procesarea și conservarea peștelui pe nave angajate în pescuit, vezi 0311- procesarea balenelor pe uscat sau pe nave specializate, vezi 1011
- producția de uleiuri și grăsimi din pește și mamifere marine, vezi 1041
- fabricarea preparatelor congelate din pește, vezi 1085
- fabricarea supelor de pește, vezi 1089