Cod CAEN 1051
1051 - Fabricarea produselor lactate şi a brânzeturilor
Această clasă include:
- fabricarea laptelui proaspăt lichid, pasteurizat, sterilizat, omogenizat și/sau tratat termic ultra- fabricarea băuturilor pe bază de lapte
- fabricarea smântânii din lapte proaspăt lichid, pasteurizat, sterilizat, omogenizat
- fabricarea laptelui uscat sau concentrat, îndulcit sau nu
- fabricarea laptelui sau smântânii în formă solidă
- fabricarea untului
- fabricarea iaurtului
- fabricarea brânzei și a brânzei de vaci
- rafinarea și maturarea brânzei
- fabricarea zerului
- fabricarea caseinei
- fabricarea produselor lactate fără lactoză
Această clasă include de asemenea:
- fabricarea kefirului de lapte- fabricarea lactozei și a siropului de lactoză
Această clasă exclude:
- producția de lapte crud de bovine, vezi 0141- producția de lapte crud de oi, capre, cai, măgari, cămile etc., vezi 0143, 0144, 0145
- producția de băuturi dietetice pe bază de lapte, vezi 1086
- producția de formule pentru sugari pe bază de lactate, vezi 1086
- fabricarea laptelui non-lactat (de exemplu, lapte pe bază de plante) și a substitutelor de brânză, vezi 1089
- fabricarea kefirului de fructe și a kefirului de apă, vezi 1103