Cod TVA intracomunitar

Obține un cod de TVA intracomunitar pentru firma ta și dezvoltă-ți afacerea peste hotare.

Obține cod TVA Peste 5000 de clienți mulțumiți

Simplu și Rapid

Documentație Cod TVA intracomunitar

Documentație completă obținere TVA intracomunitar generată pe loc

Ghid pentru depunerea personală a documentelor în contul SPV ANAF

Suport telefonic și pe email

Serviciu disponibil 24/7

Satisfacție garantată: dacă ești nemulțumit, îți dăm banii înapoi

50 Lei

Generare pe loc

100% Online

Cum funcționează?

  • 1. Intri în aplicația StartCo
  • 2. Completezi datele firmei tale
  • Primești pe loc documentația completă și ghidul pentru depunerea acesteia în contul SPV ANAF

Obține codul intracomunitar de TVA

Rapid Cu aplicația inteligentă StartCo, dosarul pentru codul de TVA intracomunitar se generează pe loc. Ai zero timp de așteptare.
Flexibil Generezi dosarul pentru codul de TVA intracomunitar de oriunde și la orice oră. Nu depinzi de programul altcuiva sau de o locație anume.
Simplu și fără efort Nu trebuie să înveți cum să parcurgi proceduri întortocheate. Îți spunem noi tot ce trebuie să știi și ce să faci ca să obții codul de TVA intracomunitar.
Satisfacție Garantată Plătești un preț corect pentru valoarea serviciilor oferite iar dacă în orice moment ești nemulțumit de colaborarea cu noi, îți dăm banii înapoi.
Ești pe mâini bune Suntem alături de tine de la început până la sfârșit. Îți oferim suport telefonic, pe email și prin chat oricând ai întrebări sau ai nevoie de ajutor.

Ce trebuie să știi despre Codul TVA Intracomunitar

Când am nevoie de acest cod?

Codul intracomunitar (special) de TVA este un cod care se folosește de către firmele (indiferent dacă este vorba de un PFA sau de un SRL) care NU sunt plătitoare de TVA. Acest cod este necesar pentru a putea colabora cu firme din Uniunea Europeană.

De exemplu, dacă vrei să achiziționezi servicii de la o firmă prestatoare din UE (servici precum reclame de la Google sau Facebook, abonamente pentru aplicații web necesare desfășurării activității firmei, etc.), va trebui să le comunici acestor parteneri un cod de TVA. Firma din UE va emite o factură fără TVA, urmând ca TVA-ul aferent (19% din valoarea facturată) să îl declari la ANAF prin declarațiile 301 și 390 și să îl plătești ulterior în România.

Situația este similară atunci când firma ta este cea care prestează servicii către un client din UE. Clientul va trebui să îți comunice un cod de TVA, tu vei emite o factură fără TVA, urmând ca firma din UE să plătească TVA-ul aferent conform legislației în vigoare în țara unde își are rezidența fiscală. În acest caz, singura ta obligație este de a include codul de TVA pe factura emisă și de a declara serviciile prestate în declarația 390.

Atunci când firma ta achiziționează produse din UE și valoarea achizițiilor depășește pragul de 10.000 Euro, ești obligat să plătești TVA-ul aferent în România. Ca și în cazul serviciilor, vei comunica un cod de TVA către firma vânzătoare care îți va factura fără TVA, urmând ca TVA-ul să îl declari și să îl plătești în România.

Chiar dacă achiziționezi produse din UE a căror valoare nu a atins încă pragul de 10.000 Euro, te poți înregistra în scopuri de TVA pentru a achita TVA-ul aferent produselor achiziționate în România. Acest lucru este avantajos atunci când cota de TVA din țara de unde efectuezi achiziția este mai mare decât cota de TVA din România.

Cum obțin codul intracomunitar de TVA ?

Intri în aplicația StartCo, completezi datele de identificare ale firmei pentru care dorești să obții codul de TVA intracomunitar, precum și datele reprezentantului legal (administrator în cazul SRL-urilor sau titularul în cazul PFA-urilor). Acest lucru durează doar 5 minute.

Imediat ce ai introdus datele de identificare, vei primi pe adresa de email specificată de tine documentația completă pentru obținerea codului intracomunitar de TVA, ghidul pentru depunerea acesteia la ANAF și factura fiscală.

Tot ce trebuie să faci în continuare pentru a obține codul de TVA intracomunitar este să listezi documentele primite pe e-mail, să le semnezi și să le depui la sediul ANAF din județul unde firma are sediul social/profesional.

ANAF va elibera codul de TVA intracomunitar în decurs de câteva zile lucrătoare. Vei primi o notificare în contul SPV la secțiunea Mesaje atunci când poți merge la sediul ANAF pentru a ridica certificatul de înregistrare TVA intracomunitar în original.

StartCo

antreprenori

Acum poți să te concentrezi pe ce e cu adevărat important. Pe ce știi să faci mai bine. Pe afacerea ta. StartCo există pentru antreprenori. Am redus birocrația la câțiva pași ușor de urmat. StartCo îi susține pe antreprenori. Am tradus legislația în limbaj uman. Am eliminat deplasările la instituții și statul la cozi.

Ai sprijin la fiecare pas

Îți oferim suport telefonic, pe email și prin chat oricând ai întrebări sau ai nevoie de ajutor

Apelează-ne la 0371 700 410 sau completează formularul de contact și te sunăm noi. Suntem aici pentru tine!

Satisfacția clienților noștri este cea mai importantă.

Dacă ești nemulțumit de colaborarea cu noi, poți renunța, fără nicio consecință și îți dăm banii înapoi.