5 sfaturi pentru absolvenții IT care aspiră la antreprenoriat
Acasă » Idei de afaceri » 5 sfaturi pentru absolvenții IT care aspiră la antreprenoriat

5 sfaturi pentru absolvenții IT care aspiră la antreprenoriat

Ești absolvent IT? Ideea de a lucra într-o corporație nu ți se pare tocmai atrăgătoare și te gândești să îți înființezi propria firmă? Iată 5 sfaturi pentru absolvenții IT care aspiră la antreprenoriat.

Idei de afaceri cu potențial: firmă IT

În ultimii ani IT-ul a devenit un domeniu foarte complex și foarte profitabil, cu joburi foarte bine plătite. Absolvenții IT se bucură atât de salarii foarte mari, cât și de multe alte satisfacții profesionale.

Însă la o scurtă analiză, dacă o firmă IT poate să ofere salarii atât de mari, înseamnă că ideea de business este una profitabilă. Ești absolvent IT? De ce să lucrezi pentru visul altcuiva, când îți poți face propria firmă și astfel să îți multiplici și veniturile?

Antreprenoriat – sfaturi pentru absolvenții IT

Te-ai decis să îți faci debutul în antreprenoriat? Iată 5 sfaturi pentru o afacere de succes:

O idee nu este neapărat un business

Orice afacere pornește de la o idee, însă este foarte important ca aceasta să fie una verificată, și cu potențial. Testează-ți ideea înainte de a contura un business în jurul ei. Vei scuti astfel timp, bani și energie.

Informează-te!

Orice afacere necesită informații actualizate, iar pentru asta ai nevoie să înveți permanent. Participă la training-uri de specialitate pentru a obține certificările necesare și pentru a te asigura că în procesul decizional te bazezi pe informația corectă.

Networking

Un lucru esențial în antreprenoriat: nu uita de networking. Este foarte important să fii prezent în mediul de afaceri, nu poți să-ți conduci afacerea din spatele biroului. Ai nevoie să dezvolți în jurul business-ului tău o rețea de antreprenori de la care poți învăța sfaturi utile.

Nu uita de finanțări!

O afacere se dezvoltă prin finanțări. Nu te teme să cauți asociați/parteneri de business sau chiar să vinzi o mare parte din firmă, mai bine un procent mic dintr-o companie mare, decât 100% dintr-o companie sortită eșecului.

Uneori succesul se clădește prin eșecuri repetitive

Pare puțin prea dur, dar în practică doar 3 din 10 afaceri reușesc. Însă nu te teme de eșec. Uneori metoda „trial and error” poate fi foarte utilă. Ai ocazia astfel să înveți strategii, modul de implementare și totodată, felul în care îți poți transforma produsul/serviciul într-unul favorit pentru audiența ta.

Niciodată nu va fi momentul potrivit pentru a începe o afacere, dar trebuie să ai curaj și să te dedici 100%! Fă primul pas către antreprenoriat cu StartCo.

Articole similare